perjantai 5. helmikuuta 2016

Aktiivisen seuraamisen varjopuolia

Olen nyt noin vuoden päivät seurannut pörssiä jollain tasolla lähes päivittäin. Seurantani on hyvin aktiivista kaupankäyntivolyymiin nähden. Pahimpina viikkoina huomaan päivittäväni seurantaexceliä kolme-neljäkin kertaa. Päiväohjelmani onkin monesti sellainen, että töiden jälkeen alkuillalla seuraan vielä pörssejä ja siihen liittyvää uutisointia sekä keskustelua. Joka arkipäivä. Olisi parempi käyttää tuo aika johonkin muuhun, ja vähentää markkinaseurantaa noin pariin tuntiin viikossa.

Henkisesti ei ole oikeastaan hyvä juttu olla niin ajan hermolla. Huomaan olevani stressaantunut, etenkin tällaisena aikana kun pörssit ovat heiluneet paljon jo oikeastaan viime vuoden alusta asti, ja erityisesti nyt viime aikoina kun punaista on ollut jatkuvasti. Ehkä kaikkein naurettavinta oli, kun viimeksi tein uusia ostoja. Harmittelin tilannetta, jossa tein rahastomerkinnän viime viikonloppuna. Maanantaina kurssit nousivat pari prosenttia, mutta merkintäni astui voimaan vasta maanantain päätöskurssilla. Loppuviikolla olikin laskua. "Hävisin" tuossa ehkä muutaman euron, mutta harmittamaan se sai. Suorastaan tragikoomisen tilanteesta tekee se, että harmittelen vähemmän niitä satasia, jotka jo olemassa olevien sijoitusteni arvoista katosi.

Lisään vuoden 2016 tavoitteisiini päivittäisen markkinaseurannan vähentämisen. Kursseja ei tarvitse seurata joka päivä.

2 kommenttia:

  1. Itse "kärsin" kanssa samasta, Nordnetin applikaation avaa puhelimella luppoajalla melkein yhtä tottuneesti kuin facebookin tai uutiset. Saatan vilkaista kursseja toistakymmentä kertaa päivässä, etenkin näin tuloskaudella. Seuraan tosin paljon niitäkin yhtiöitä joita en omista, kurssien käyttäytymistä on ihan mielenkiintoista seurata ja yrittää ymmärtää. Viimepäivinä vain on tuntunut, ettei kurssiliikkeissä ole mitään tolkkua :D

    Rahastomerkintöjen kanssa myös samat, etenkin kun merkintä osuu laskupäivään siitä tulee ihan voittajafiilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samankaltaista toimintaa siis sielläkin =)

      Näkisin niin, että homma ei ole karannut lapasesta vielä silloin, jos tiedostaa itsekin että käyttää paljon, ehkä liikaakin aikaa ja energiaa. Eiköhän käytännössä jokaisella ihmisellä ole joitakin ajankäytöllisiä "paheita". Jotkut kuluttavat aikansa leffoihin ja telkkariin, pelaamiseen, joutavaan viestittelyyn kavereiden kanssa, joillakin menee työmatkoihin kaksi tuntia päivässä, jotkut baareissa notkumiseen ja vaikka mitä muuta.

      Poista