Minä

Vuonna 1990 syntynyt DI-opiskelija, tosin valmistumassa lokakuussa 2016. Sijoittamisesta kiinnostuin vuonna 2010 keskustellessa ystäväni kanssa sijoittamisesta. Vuoden 2011 helmikuussa aloitin sijoitusurani, jolle ei näillä näkymin ole tulossa loppua ehkä koskaan.

Sijoittamiseni tavoitteena taloudellinen riippumattomuus ja jäädä eläkkeelle ennen virallista eläkeikää. Kyllä, tiedän että kuulostaa hassulta haaveilla eläkkeestä ennen kuin on varsinaisesti työelämässäkään. Minulla on tietenkin tarkoitus tehdä suhteellisen pitkä työura, vaikka se ei toivottavasti yli kuusikymppiseksi jatkuisikaan. Nuorena tehty päätös sijoittamisen aloittamisesta, pitkäjänteisyys sekä sijoitusvarallisuuden tasainen kasvattaminen toivon mukaan takaavat sen, että kohtalaisen pienillä pääomilla voin päästä tavoitteeseeni.

Sijoitan osakkeisiin ja osakerahastoihin value averagingin ja liukuvien keskiarvojen yhdistävällä strategialla. Olen määrittänyt arvioidut kuukausittaiset sijoituksiin menevät säästöt. Olen arvioinut myös vuosittaisen tuottoprosentin, jonka todennäköisesti tulen yli kolmenkymmenen vuoden ajalla saamaan. Tavoittelen nykyarvoltaan 500 000 € sijoitusvarallisuutta ja sille viiden prosentin vuotuista reaalituottoa. Tällöin saisin kuukaudessa nettotuloa 1500€, joka riittäisi pääomatuloilla elämiseen ja eläköitymiseen. Toki elämässä tulee vastaan kaikenlaista, eikä suunnitelmat toteudu sellaisinaan. Jospa edes voisi vähentää työntekoa ja keskittyä tärkeämpiin asioihin elämässä.

Blogissani kirjoitan tarkoista euromääräisistä summista, joten salaan henkilöllisyyteni. Jonkin verran kirjoitan myös muusta elämästäni, joten jos arvelet tunnistavasi minut, niin voisitko ystävällisesti kertoa siitä minulle.

4 kommenttia:

 1. Nyt (vasta) blogisi löysin ja tavoitteesi kuulostavat melko samankaltaisilta kun itsellä. Lisäsin blogin blogiluettelooni niin voin seurata matkaasi, mukava nähdä miten sama tavoite etenee eri ihmisillä ja tavoilla :)

  VastaaPoista
 2. Jonkin verran olen seurannut blogin lukijamääriä, ja näköjään tasan 2kk jälkeen määrä pompsahti yhtäkkiä. En pidä ihmeenä, ettei tätä vielä kovin moni ole löytänyt.

  Täytyypä perehtyä sinunkin blogiin :) mukava näitä on lukea, ja aina toisilta oppii jotakin uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkaisutahti, laatu ja aika tuovat lukijoita. Riippuen tosin mitä blogiltaan hakee, lukijoita, mainostuloja tai harrastusta. Pääasia että tekee omalla tavallaan itselleen sopivaa juttua

   Poista
  2. Näin juuri.

   Tällä hetkellä ensisijainen tarkoitus blogille on se, että pysyn itse kartalla omassa sijoitustoiminnassani. Joskus vuosien kuluttua on myös mukava palata lukemaan omia aiempia kirjoituksia, jotta voisi seurata omiin tavoitteesiin pääsyä, omia tuntemuksia markkinoiden myllerryksessä ja oppia menneisyyden virheistä.

   Toki sekin on mukavaa, jos lukijatkin saisivat jotakin irti blogistani.

   Poista