torstai 31. maaliskuuta 2016

Maaliskuu ja ensimmäinen kvartaali paketissa

Tappiollinen kvartaali siitä sitten tuli, niin kuin melkein koko kvartaalin ajan vaikuttikin. Lopulta tappiota kertyi -1183€, joka on prosenteissa -5,45% . Vertailuindeksi jäi tappiolle -5,51%, joten sen voitin hiuksen hienosti. Kvartaalin aikana myyntejä oli ostoja enemmän, kokonaisuudessaan 383€ myynnin puolella. Tulevalla kvartaalilla olen ostolaidassa. Tällä hetkellä annualisoitu vuosituotto on 11,55%, kun sijoittamista on takana noin 5v2kk. Tuottoprosentti on edelleen selvästi parempi kuin 6-8%, jonka odotan pitkällä aikavälillä saavani.


Ykköskvartaalilla salkun ainoat voitolle jääneet olivat Alma Media, jonka myin alkukuussa hintaan 3,35 sekä Seligsonin Kehittyvät markkinat -rahasto. Eniten tappiolle jäivät Sampo ja Seligson Global Pharma, kummatkin yli -10%. Myös salkkuni suurin yksittäinen sijoitus, UPM-Kymmene, jäi tappiolle enemmän kuin salkku keskimäärin.


Sijoitustappioista huolimatta varallisuuteni kasvoi +1259€, tästä kiitos säästöille, joita tuli yli 2400€. Pystyin säästämään tuloistani 44,7%. Menoni olivat kaikkina kuukausina välillä 950-1070€. Peruselämisen lisäksi rahaa kului bensaan (muutama käynti kotikonnuilla sekä neljä päiväreissua kauemmas), Tallinnan reissuun, työttömyyskassan vuosimaksuun, kuntosalimaksuun, vaatteisiin ja ravintoloihin. Mitään kallista tavaraa en ostanut. Tulevalla kvartaalilla edessä olisi ainakin vakuutusten vuosimaksu, yksi hieman kalliimpi reissu ja pari syntymäpäivälahjaa. Tulot pysynevät ennallaan.


Kakkoskvartaalilla tiedossa on osinkojen kilahtelua tilille, sekä reippaasti lisämerkintöjä rahastoihin. Heti ensimmäisenä päivänä merkintöjä tulee lähes 500 eurolla, ja myöhemmin yli tuhannella eurolla lisää. Osingot sijoitan uudelleen, samoin Alma Median myynnistä saadut rahat.


Tälle vuodelle asetetut tavoitteet on toistaiseksi saavutettu. Ainoastaan markkinaseurannan vähentäminen ei ole onnistunut. Edelleen vähintään vilkaisen sijoitusten päivämuutokset joka päivä.


Blogiin on alkanut virrata lukijoita ja kommentoijia, kiitos kaikille! Yksi teksteistä on saanut jo yli 100 lukukertaa ja yhteensä blogin lukukertoja on yli 1400. Kiitos kuuluu erityisesti muille bloggaajille, joiden blogilistaan olen päässyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti