tiistai 13. joulukuuta 2016

S-osuuksia vihdoinkin

Vajaa vuosi sitten heräsin liian myöhään s-osuusasioissa, enkä ehtinyt ennen vuodenvaihdetta s-pankissa piipahtaa. Jo silloin päätin, että tänä vuonna sen teen. No, alkuvuoden ajattelin että kyllä sen loppuvuonna ehtii. Vielä marraskuussakin lykkäsin asiaa joka viikko viikolla eteenpäin. Tänään 13.12. sain lopulta itseni hilattua s-pankkiin.


En ole ollut aikaisemmin edes kotiseutuni asiakasomistaja, joten sain nyt s-etukortinkin ensimmäistä kertaa. Liityin seitsemään 2016 eniten korkoa maksaneeseen osuuskauppaan, joista olisi tänä vuonna saanut 700€ sijoituksella 90€ koron, eli vajaan 13% vuosituoton miinus verot. Päätin liittyä vain seitsemään kauppaan sillä perusteella, että ne kaikki maksoivat vähintään 8% korkoa. Lopuista saan max 6% vuosituoton, olettaen ettei niistä mikään nosta korkoa ensi vuodeksi. Tuon 6% saan osakemarkkinoiltakin, ainakin odotusarvomielessä. Toki verot ja riski huomioiden olisi ehkä niihinkin kannattanut liittyä, nyt kun tajusin kuinka nopea prosessi tämä oli.


Liittyminen oli hyvin nopeaa, käytännössä eniten aikaa kulutti s-pankkiin tilin avaaminen, s-etukorttiasiat sekä keskustelut s-pankin maksuista ja bonuksista. Minulla kului aikaa noin 45 minuuttia koko käyntiin. Laskin, että pelkästään nykyisellä asioinnilla saan bonusta muutaman kympin vuodessa, jonka voinen laskea "sijoitustuotoksi". En kuitenkaan ala bonuksia keräämään bonusten vuoksi, kuten jotkut saattavat tehdä. Ostan sen minkä tarvitsen ja käyn muissakin kaupoissa kuten tähänkin asti.


Asiointi sujui erittäin hyvin ja jäi hyvä mieli myös asiakaspalvelijan työskentelystä. Toki kovasti s-pankkia hehkutti, vaikkei suoranaisesti tuputtanut. Eiköhän tuo kuulu toimenkuvaan. Toki kieltämättä halvalta pankilta kuulostaa. Ehkä siihen liityn sitte kun OP:lta loppuvat vakuutuksiin ja luottokorttiin liittyvät ikäperusteiset edut. En ole vielä tutkaillut, saanko mitään liittymislahjoja miltään suunnalta. Eiköhän tuokin ajan kanssa selviä.


Muitakin sijoituksia on tullut hieman tehtyä. Lisäilin Seligsonin Kehittyviä markkinoita ja Global Pharmaa muutamilla satasilla. Varsinkin Phoebus ja Aasia ovat olleet sellaisessa nousukiidossa, ettei ole pariin vuoteen nähty. Korjausliikettä odottelen ja siksi en juuri nyt ole näitä lisäilemässä. Muutenkin viimeiset pari viikkoa on ollut iloista nousua, ja tällä hetkellä vuoden 2016 tuotto on noin 8,5%. Se on kelpo tulos siihen nähden kuinka surkeasti vuosi alkoi ollen pahimmillaan helmikuussa muistaakseni noin -15...20%. Vertailuindeksi on suunnilleen samassa tuotossa salkkuni kanssa.


Joulu tulee ja paljon joululahjoja on jo ostettu. Vielä on kyllä lahjoja ostamattakin, osa jopa ideoimatta. Porukoiden kanssa ei tosin pariin vuoteen ole lahjoja juuri vaihdeltu yhteisymmärryksessä. Sen sijaan erityisesti tyttöystävä ja kummipoika saavat hyvät lahjat tänä vuonna :)

1 kommentti: