perjantai 4. marraskuuta 2016

Pitkästä aikaa kunnolla ostoksilla

Viikkokausien kestoinen kurssien nousu sai tällä viikolla ensimmäisen korjausliikkeen. Se tarkoittaa, että osto-signaalit alkaa hyppiä ruudulle. Seligsonin rahastoista Global Pharma on ollut Q4:n ajan melko rumassa noin -9% laskussa ja on saanut vahvan ostosuosituksen jo parin viikon ajan. Sitä olenkin tankannut yli budjetin. Myös Global Brands sai selkeän ostosuosituksen. Muut minua kiinnostavat rahastot, eli Phoebus, Aasia ja Kehittyvät markkinat ovat tällä hetkellä aivan siinä ostosuosituksen rajamailla, mutta päätin ostaa niitäkin samalla, koska ne kaikki laskivat tällä viikolla enkä ole niistä mitään lisäillyt sitten toukokuun.

Lokakuu oli noin +2% kuukausi, mutta marraskuun alun punaiset proosentit ovat saaneet Q4:n noin -1% pakkaselle omassa salkussani. Koko vuosi on vain vaivoin +2-3 % plussalla, joten jännäksi vetää tuleeko ensimmäinen tappiovuosi sitten vuoden 2011. Vertailuindeksiä en ole päivittänyt, mutta esim. OMXH-indeksin tuotto vuoden alusta on ollut -5,7% (ei varmasti riitä netto-osingot nostamaan tätä plussalle) ja SP500 on silmämääräisesti arvioituna noin +/- 0 (tähän päälle netto-osingot, niin ollaan jo varmaan lähellä salkkuni tuottoa tai jopa vähän yli). Suomalaisista osakkeista UPM julkaisi jälleen loistavan osavuosikatsauksen ja on salkkuni selvästi parhaiten menestynyt osake tällä kvartaalilla. Sen sijaan Huhtamäen monivuotinen nousuputki sai ehkä pahimman kolauksen yhtiön julkaistessa odotuksia heikomman osavuosikatsauksen. Tosin nyt voisi olla sopiva paikka lisäilläkin Huhtista, firma on tehnyt pitkään hyvää tulosta, mistä syystä odotuksetkin ovat tainneet hilautua vähän liian korkeiksi. Tuskin tuloksentekokyky mihinkään on kadonnut, vaikka en ole lukuja tarkemmin tutkinut tai edes lukenut firman ympärillä ollutta keskustelua.

Lokakuussa menoni olivat vuoden suurimmat, mutta toisaalta tulotkin olivat isommat kuin ennen. Valmistuin DI:ksi ja sain lahjaksi rahaa parista osoitteesta, sain uuden sopimuksen voimaantulon myötä palkankorotuksen ja vanhan kämpän takuuvuokran takaisin. Menopuolella oli uuden juhlapuvun ostoa sekä uuteen kotiin tavaran ostoa, tavallista isommat bensakulut ja muuta pientä laskua. Säästöprosentti kuitenkin vuoden toiseksi paras helmikuun jälkeen. Julkaistaan tarkempia kuukausilukuja sitten ensi vuoden alussa vuosikatsauksen yhteydessä.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut valmistumisesta! Nyt voit sitten seuraavat vuodet keskittyä tulojen kasvattamiseen täysipäiväisesti :)

    VastaaPoista