maanantai 19. syyskuuta 2016

Tyhjän paperin kammo

Alkaa olla kuukausi edellisestä blogikirjoituksesta. On ollut vaikea keksiä aihetta, josta kirjoittaa. Ajattelin sitten kirjoittaa siitä, kuinka vaikea on kirjoittaa. (-Repomies, Pasilan katsojat saattavat muistaa). En halua tehdä kirjoituksia, joilla ei ole mitään tarkoitusta ja joissa ei ole päätä eikä häntää tai ovat vain muutaman kappaleen pituisia. Myöskään kuukausikatsaukset eivät ole kovin kiinnostavia, varsinkaan nyt kun paljon mitään ei ole tapahtunut. On myös puolustettava itseäni sillä, että mennyt kuukausi on ollut hyvin kiireinen. Olen tällä hetkellä keskellä muuttoprosessia ja lopputyön viimeistely on vienyt paljon aikaa. Jälkimmäinen on nyt selätetty, mutta muutto on osittain kesken.


Sijoitusrintamalla on ollut hiljaista. Viime aikojen nousu on aiheuttanut sen, ettei ostoja ole liiemmin tullut tehtyä. Viime viikolla tosin ostin pienen siivun Global Pharmaa, kun vaikutti olevan pienessä kuopassa ja arvo putosi 20 viikon keskiarvon alle muutamaksi päiväksi. Mutta vasta myöhemmin nähdään, oliko tämä oikeasti kuoppa vai vasta alamäen ensiaskeleet. Muut rahastot ovatkin sitten olleet korkealla tasolla enkä ole niitä lisäillyt.


Alma Median myin alkuvuodesta hintaan 3,40€ kappale. Myynnin päällimmäinen tarkoitus oli verotus, mutta kyllä se hieman harmittaa, että tätä kirjoittaessa hinta on tasan 5,00€. Menee jälleen sarjaan huonot myynnit, jossa jo ovat Orionin myynti hintaan 16,6€ (nyt 35€) ja Huhtamäen myynti hintaan 22€ (41€). Onneksi Huhtamäkeä myin tuolloin vain puolet positiostani ja toisaalta Orionin vaihdoin Sampoon, joka onkin vastaavan summan voitolla mitä Orionkin olisi ollut. Sen sijaan Elisa-myynti hintaan 29,8€ ei ollut ihan surkea myynti (nyt 31,9€), kun huomioidaan siitä saatu veroetu (noin 3€/osake) ja se että nuo rahat on jo sijoitettu uudelleen tuottavasti (ainakin tähän mennessä).


Loppuvuoden suunnitelmiin sijoitussaralla kuuluvat S-osuuksien hankinta joulukuussa ja oman strategian noudattamisen jatkaminen. Tällä hetkellä Q4:llä uusia ostoja olisi luvassa yli 2000 eurolla, odotan vain oikeaa hetkeä, joka voi toki tulla vaikka jo syyskuunkin aikana. Verotuspäätös toi mukavan yllätyksen, kun sain 2015 kesän työmatkakorvauksista verovähennyksiä yli 300€ enemmän kuin olin ennakkoon laskenut. Ilmeisesti siis myös veroprosentti putosi, ei kai tuolle muuta selitystä ole. Joulukuussa saan 1266 euron palautukset.


Töissä olen ahkeraan seurannut oman tiimin tulospalkkaukseen liittyvien ehtojen täyttymistä. Hyvältä näyttää toistaiseksi niiltä osin joihin voin itse omalla päivittäisellä tekemiselläni vaikuttaa. Valitettavasti puhutaan kuitenkin melko pienistä summista toteutuessaan (1% vuosipalkasta), koska ne isot bonukset tulevat koko yhtiön talousluvuista ja myynnistä, joihin minulla ei ole juuri mitään osaa, kunhan hoidan työni siten ettei asiakkaat ole entisiä asiakkaita. Ei vaikuttanut yhtiöllä menevän niin hyvin että bonusehdot täyttyvät, joten saattaa olla tyytyminen tuohon maksimissaan 1% bonariin.


Tästä eteenpäin pyrin tekemään kirjoituksia hieman tiuhempaan tahtiin. Ainakin kvartaalikatsausta olisi tiedossa parin viikon päästä, mutta toivottavasti jotakin jo ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti