torstai 2. kesäkuuta 2016

Ihan hyvää nousua keväällä

Kevät on kääntynyt kesäksi ja kaikilla on hyvä mieli, niin myös markkinoilla. Osingot on maksettu ja kurssit komeasti vihreällä. Jos tilastoihin on luottamista, niin pian pitäisi alkaa perinteinen kesälasku, ja kesän aikana olisi odoettavissa hyviä ostopaikkoja. Saa nähdä. Viime vuonna tammikuu- ja toukokuuilmiöt pitivät hyvin paikkansa, mutta tänä vuonna tammikuuilmiötä ei tullut. Toukokuuilmiöstä tiedämme myöhemmin, ja paikkansa se pitää jos toukokuun indeksit ovat kesää korkeammat.

Q2:n parhaat nousijat salkussani ovat olleet:
Huhtamäki +16,5%
UPM-Kymmene +11,9%
Seligson Pharma +8,0%

Miinuksella ovat vain:
Seligson Kehittyvät -1,4%
Seligson Brands -0,3%

Kokonaisuudessaan Q2 on plussalla +1098€ (+5,5%). Salkun arvo on tällä hetkellä n. 23 200 €, sijoitusurani tuotot n. 7900€ (osa realisoitunut, osa ei), annualisoitu vuosituotto on 12,2%, joka on yhä edelleen selvästi parempi kuin se 6-8%, jonka pitkällä aikavälillä odotan saavani.

Huhtikuussa tuloja kertyi 1790€ ja menoja 1271€, toukokuussa tuloja 1841€ ja menoja 1106€. Yhteensä säästöjä siis 1254€, 34,5% tuloistani. "Ylimääräisinä" menoina kaksi lyhyttä ulkomaanmatkaa Viroon ja Kroatiaan sekä kaverin polttaribudjettiin osallistuminen. Myös bensalasku on ollut merko korkea. Ruokakulut normaalit. Tammi-maaliskuuhun verrattuna halvalla en näitä kahta kuukautta selvittänyt, mutta ei haittaa! Kesäkuussa on tiedossa vielä vuosittaiset vakuutusmaksut, joten kyllä näitä menoja tuntuu kertyvän. Kesän aikana varmaan tulee keksittyä jos jonkinmoista rahareikää. Ensimmäisen puolikkaan vuoden säästöarvio on 4267€, joka olisi ihan hyvä tulos toteutuessaan. Ei se tuosta kovin kauaksi heitä, kun enää kesäkuu on jäljellä.

Sijoitusstrategiani ei ole hetkeen antanut ostosuosituksia, enkä siksi ole niitä tehnyt toukokuun alun jälkeen. Q2:n aikana olen kyllä tehnyt runsaasti uusia ostoja (2333€), mutta alun perin piti tehdä enemmän. Mahdollista kesädippiä varten käteistä on kassassa, ja jos sieltä dippiä tulee, niin siihen kyllä reagoi strategiatyökalukin. Kaltaiselleni pitkäjänteiselle sijoittajalle kurssilasku olisi kyllä ihan hyvä asia,

Laitan tähän loppuun vielä veikkauksen seuraavan parin vuoden kurssikehityksestä: Veikkaan kurssien sahaavan suunnilleen nykyisellä tasollaan tai hieman laskevan. Välillä mennään ylös ja välillä alas, mutta liukuvat keskiarvot pysyttelevät melko rauhallisina. Tällä hetkellä osakkeiden arvostustasot ovat aika korkeat, mikä jarruttaa nousua. Toisaalta romahdus vaatisi mielestäni korkotason normalisoitumisen, sekä sen ettei romahdusta joka puolella varoiteltaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti